Klo 14.00-14.15 ottelun ja liikesarjan sääntöjen kertaaminen
Klo 14.15- 17.30 salikisat

Ilmoittautuminen ja hinnat

Ennakkoilmoittautuminen 10 euroa Suomisportissa 14.4.2024 mennessä
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Jälki-ilmoittautuminen 15 euroa paikan päällä ennen salikisojen alkua.

Salikisoihin osallistumiseen riittää innostus kokeilla taekwondon kilpailumuotoja, ottelua ja liikesarjaa. Liitto ja salikisajärjestäjät kannustavat kaikenikäisiä osallistujia kokeilemaan kumpaakin kilpamuotoa oman lajiharjoittelun monipuolistamiseksi.

Liikesarjoissa osallistujan ei tarvitse osata kuin yksi liikesarja. Kilpailija voi tehdä saman liikesarjan kummassakin kilpailusuorituksessa. Liikesarjat esitetään peräkkäin, välissä on korkeintaan 2 minuutin tauko. Pienten lasten kyseessä ollessa, liikesarjan osakin riittää. Liikesarjat valitaan itse ja kokeilla voi myös pari- tai ryhmäsuorituksia. Ottelua varten voi ilmoittautuessa esittää toiveen omasta ensimmäisestä otteluparistaan. Vain otteluun tai vain liikesarjaan ilmoittautuneille pyritään jokaiselle halukkaalle mahdollistamaan vähintään kaksi kahden erän ottelua tai kaksi kahden liikesarjan kierrosta.

Tuomarit myös neuvovat ja ohjaavat kisaajia molemmissa kilpailumuodoissa kisan aikana (sääntöjen mukaan toimiminen käytännössä) ja antavat palautetta suorituksista. Seuran ohjaajat saavat aina kuulla saman palautteen ja voivat kysyä kysymyksiä myös kisan aikana. Liikesarjoissa tuomari arvioi liikesarjan teknistä suoritusta ja esitystapaa erillisen arviointilomakkeen avulla. jonka tuomari käy suorituksen jälkeen kilpailijan kanssa läpi ja keskusteluun voi osallistua myös seuran valmentaja tai ohjaaja ja lasten vanhemmat, kilpailijan niin halutessa.

Tapahtumassa on kioskimyynnissä eväitä ja virvokkeita osallistujille ja tukijoukoille. Paikalla on myös EA-vastaava ja ilmoittautuessa voit mainita terveyteesi liittyviä asioita ennakkoon. Omasta vakuutusturvasta on osallistujien huolehdittava itse, tapahtumajärjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Taekwondoliiton kautta voi hankkia tapahtumaan tarvittavan, mutta vuoden voimassa olevan lajilisenssin lisäksi vakuutuksen.

Otteluita voidaan sopia myös tyttö-poika-pareille ja painoluokatkin ovat vapaasti yhdistettävissä, mutta taitotasot huomioiden. Otteluaika on 2 x 1 min. Jos pistetilanne on otteluajan loppuessa tasan, käydään kolmas, niin sanottu Golden Point -erä. Tällöin se, joka tekee ensin pisteen arvoisen suorituksen, on voittaja. Yli 12-vuotiaiden ottelu voidaan käydä pääkontaktilla, jos molemmat ottelijat haluavat sitä ja ottelijoiden valmentajat (tai seurojen valmentajat) sen hyväksyvät. Tällöin kyseessä on kevyt pääkontakti, jossa tyrmääminen on kielletty.

Ottelijalla tulee ottelualueelle mennessä olla: käsi-, sääri- ja alasuojat, hanskat, kypärä, e-panssari ja e-sukat, juomapullo ja pyyhe. Pääkontaktilla otellessa omat hammassuojat ovat pakolliset, mutta hammassuojia suositellaan kaikille ottelijoille. Lainattavat ottelusuojat, e-panssari ja e-sukat voidaan pukea päälle aikaisintaan, kun omaan otteluun on yksi ottelu aikaa.